Cel mai bun sfat pentru a prepara Macarons? Comanda-i de la Chocolat!
17.09.2020Ai incercat vreodata sa prepari Macarons? Daca da, ai reusit din prima incercare sau a trebuit sa repeti procesul de cateva ori? Foarte putine sunt persoanele care se declara multumite de Macarons preparati in casa, asa ca de cele mai multe ori vor cauta o cofetarie de incredere de unde sa-i comande. Desi reteta de Macarons pare foarte usoara, sunt anumiti pasi la care iti trebuie atentie si indemanare si de asemenea vei avea nevoie de ingrediente de calitate.
Daca ai nevoie de Macarons pentru un eveniment si nu vrei sa dai gres, cel mai bine ar fi sa ii comanzi de la Chocolat! Astfel, te vei bucura de cei mai buni Macarons pe care i-ai incercat vreodata si vei economisi timp pretios. Ii vei primi acasa datorita serviciului de livrare rapida si astfel vei putea face orice altceva cat timp astepti comanda.
In cazul in care ai suficient timp la dispozitie si te-ai pregatit psihic pentru un eventual esec, poti urma o reteta macarons traditionala. Daca nu urmezi reteta intocmai, s-ar putea ca Macarons sa iasa uscati, crocanti si in interior si nu iti doresti acest lucru. Pentru a-ti veni in ajutor, am vrea sa iti dam cateva informatii pretioase ce te vor ajuta sa eviti cele mai comune greseli in prepararea Macarons.
In continuare, iti vom prezenta cateva sfaturi utile daca te vei incumeta sa prepari Macarons acasa! Speram sa iti fie de folos!
1. Utilizeaza ustensilele potrivite: acestea vor face diferenta nu doar in privinta aspectului, dar si cand vine vorba despre timpul de preparare. Poti inlocui un pos cu o punga mai rezistenta, gaurita la un colt, insa daca in timpul operatiunii constati ca punga incepe sa se crape? Va trebui sa muti toata compozitia in alta punga, ceea ce iti va consuma timp.
2. Cantitatile exacte sunt vitale pentru aceasta reteta: nu incerca sa improvizezi deoarece sunt sanse mari ca Macarons sa nu iasa exact cum ti-ai dorit.
3. Ingredientele nu trebuie inlocuite: spre exemplu, Macarons perfecti se realizeaza cu faina de migdale, nu cu migdale macinate. Totusi, daca nu gasesti in timp util aceasta faina, poti macina migdalele foarte bine cu ajutorul unei rasnite: repeta operatiunea de cate ori este nevoie pentru a obtine o textura foarte fina, iar apoi cerne faina rezultata.
4. Timpul este foarte important in prepararea unor Macarons perfecti. De aceea nu trebuie sa te grabesti. Dupa ce pui aluatul in tava, este important sa il lasi sa se usuce inainte sa il bagi la cuptor. In functie de anotimp, de umiditatea si de temperatura din bucatarie, acest pas poate dura chiar si doua ore, insa este foarte important. De asemenea, coacerea propriu-zisa a Macarons este un proces caruia trebuie sa ii acorzi atentie maxima pentru a vedea cand se formeaza ,,piciorusul de Macarons” si pentru a modifica imediat temperatura.
5. Pentru a te asigura ca Macarons sunt deliciosi, este bine sa ii lasi la frigider cateva ore (sau daca ai rabdare, cel mai bine ar fi peste noapte). Astfel, se vor pastra moi in interior mai mult timp.